Laatste nieuws  - maart 2022

De trainingen vanaf januari 2022!

De trainers van de SARR gaan samen met trainers uit andere regio's aan de slag om digitale werkvormen te gaan ontwikkelen zodat we een deel van de theorie in korte digitale trainingen kunnen gaan aanbieden in de toekomst. We zitten dus niet stil!
Ook pakken we weer de module trainingen en workshops op voor zo ver dat de regels rondom Covid ons dat toe laten,

In verband met de nog actuele Covid situatie blijven we de RIVM en SN richtlijnen volgen. We vertrouwen erop dat ieder zijn verantwoordelijkheid kent en zich afmeldt voor de training als je ziek bent of wanneer twijfelt over je gezondheid.

De trainingskalender is op deze webpagina te vinden met alle beschikbare links naar de inschrijfformulieren in SOL
De trainingen worden ook via Facebook breed aangekondigd.

Omdat de groepen voor de trainingen soms kleiner zijn dan gewend, kan het zijn dat de inschrijving al snel vol zit. Door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kun je aangeven dat je op de wachtlijst wil voor een training of workshop. We kunnen dan samen met je naar een oplossing zoeken door bijvoorbeeld een extra training te organiseren.

de actuele TRAININGSKALENDER!

Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit! lees verder >>

Een digitaal vragen-uurtje

Om de kaderleden te kunnen ondersteunen bij hun ontwikkeling (ook als de live trainingen toch onverhoopt weer niet door kunnen gaan), zijn we gestart met een digitaal vragenuurtje op 17 januari 2022

Het wekeleijkse vragen-uurtje wordt vanaf de maand maart omgezet naar een maandelijks vragen-uurtje, iedere 1e maandag van de maand.

Via Teams kun je tijdens ons vragen uurtje vragen stellen aan een trainer en een praktijkcoach die voor jullie klaar zitten.
Wil je deelnemen dan kan dat via uw computer of mobiele app

De planning voor ons "Digitale vragenuurtje" is als volgt:

• 4 april: EHBO via de SARR;i
  • 2 mei: Scouting in de samenleving;
  • 13 juni: (Thema volgt nog);
  • 4 juli: veilig op kamp, regels rond vervoer van kinderen

Houd(t) o.a. onze Facebook-pagina in de gaten voor de deelnamelink en exacte aanvangstijden.

Snelcursus EHBO

Op 27 maart 2022 hebben we de eerste praktijkdag gepland van de EHBO voor scouting van het Rode Kruis.

Wil je graag meedoen en het EHBO diploma “basisvaardigheden voor scouting” behalen, dan kun je je minstens 4 weken van te voren aanmelden ( via SOL) en dan heb je voldoende tijd om de bijbehorende e-learning van het Rode Kruis te bestuderen en de toets te halen. Let op: hieraan zijn ook kosten verbonden!
Meer informatie over de inhoud van deze snelcursus kun je lezen op de Scouting academy Rotterdam Rijnmond webpagina: Basisvaardigheden EHBO.

Praktijkbegeleiders Bijeenkomst op 6 februari en 19 maart 2022

De praktijkbegeleiders, die al een keertje hebben kennisgemaakt met het “kwalificatie -kaart spel” en die dit spel graag willen ontvangen, krijgen een uitnodiging voor de praktijkbegeleiders bijeenkomsten in februari. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een workshop aangeboden over de toepassingsmogelijkheden van dit spel.

De groepen zonder praktijkbegeleider, ontvangen een uitnodiging via hun bestuur, met name via hun groepsbegeleider.

Inschrijven voor deze bijeenkomsten kan via SOL.

Workshops en modules voor je kampkwalificatie

Heb je nog inspiratie nodig voor een goed programma met een geweldig thema of wil je je kennis over EHBO nog even opfrissen, dan ben je bij de SARR in het voorjaar aan het juiste adres!

Sommige workshops zijn ook toegankelijk voor niet-leidinggevenden: denk maar eens aan de vrijwilligers die meegaan als kookstaf of de penningmeesters die een begroting moeten kunnen maken. Koken voor groepen is een workshop waarin theorie en praktijk samen komen.

DE AFSLUITER

Op vrijdagavond 17 juni 2022 kun je deelnemen aan de workshop “Kampvuur leiden”. We gaan dan in ieder geval een vuurtje stoken met alles erop en eraan ! Je gaat gegarandeerd met veel inspiratie weer naar huis en na je zomerkamp raakt iedereen niet meer uitgepraat over jullie geweldige bonte avond!

Trainingen op aanvraag:

Naast de standaard Scouting Academy modules organiseren we ook trainingen op aanvraag.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een  workshop "basis  pioniertechnieken", "werken binnen je groep/ speltak met de progressiematrix".

Een training of trainingswens/ behoefte kun je kenbaar maken door te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.