Nieuwe planning!

Afgelopen december (2019) is het team van Scouting Academy Rotterdam Rijnmond weer bij elkaar geweest om de planning voor het komende half jaar in kaart te brengen.

Alle kaderleden hebben via de mail de actuele trainingskalender ontvangen, maar natuurlijk vind je hem ook op deze website … met alle inschrijflinks naar de formulieren in SOL.

De trainingen worden ook via Facebook (evenementen) breed bekend gemaakt.

de actuele TRAININGSKALENDER!

Kijk snel of er iets interessants voor jou bij zit! lees verder >>

De Teamleiderstraining op 11 februari, 10 maart en 12 mei 2020!!

We proberen je tijdens de training zelf te laten ontdekken wat jouw taken als teamleider (kunnen) zijn. Na afloop van de hele training hopen we dan ook, dat je weet wat je als teamleider kan doen, maar ook hoe het beter en of anders kan. Verder denken we jou van tips te kunnen voorzien over het delegeren van taken, het enthousiasmeren van teamleden en het vormen van een team. We bieden je de handvatten om je in staat te stellen jouw eigen team draaiende te houden en om competenties te ontwikkelen die je als gekwalificeerd teamleider zeker nodig hebt.

Workshops en modules voor je kampkwalificatie

Vanaf 29 maart 2020 staan alle trainingen en workshops in het teken van KAMP!

Als het goed is, ben je als speltak nu allang bezig met het organiseren van je zomerkamp (daarom werd de module “organiseren op kamp” ook al gegeven op 3 november ;-))

Maar heb je nog inspiratie nodig voor een goed programma met een geweldig thema of wil je je kennis over EHBO nog even opfrissen, dan ben je bij de SARR in de komende maanden aan het juiste adres!

Sommige workshops zijn ook toegankelijk voor niet-leidinggevenden: denk maar eens aan de vrijwilligers die meegaan als kookstaf of de penningmeesters die een begroting moeten kunnen maken. Koken voor groepen is een workshop waarin theorie en praktijk samen komen.

NIEUW – NIEUW - NIEUW

Op 7 juni 2020 staat de module Kamperen op het water op stapel. Speciaal voor watergroepen besteden ligt de focus op aspecten van het zomerkamp op en rond het water, zoals thema, programma, slapen op een schip of aan de wal e.d.

OOK NIEUW: DE AFSLUITER

Op vrijdagavond 19 juni 2020 kun je deelnemen aan de workshop “Kampvuur leiden”. We gaan dan in ieder geval een vuurtje stoken met alles erop en eraan! Je gaat gegarandeerd met veel inspiratie weer naar huis en na je zomerkamp raakt iedereen niet meer uitgepraat over jullie geweldige bonte avond!