Basisvaardigheden EHBO, be prepared!

Veiligheid tijdens het Scoutingspel staat natuurlijk hoog in het vaandel. Maar zoals het spreekwoord gaat “Een ongeluk zit in een kleine hoekje.” . Een goede Scout is daarop voorbereid. Daarom bieden we je ook deze nieuwe training Basisvaardigheden EHBO!

Waar bestaat de cursus uit?

- Een e-learning module, inclusief een online toets (ongeveer 2 uur).

- Een praktijktraining waarin de belangrijkste technieken geoefend en getoetst worden (ongeveer 2 uur).

- Extra instructie over die specifieke EHBO onderwerpen die we bij Scouting vaker tegenkomen (ongeveer 2 uur).

De cursus behandelt een aantal basis EHBO-vaardigheden, specifiek afgestemd op scouting. Onderstaande onderwerpen worden behandeld:

- 4 stappen EHBO

- Stabiele zijligging en buik-rug draai

- Ernstige verslikking

- Huidwonden, bloedingen, neusbloeding, brandwonden

- Breuken, ontwrichting, verstuiking en kneuzing

- Vergiftiging

- Insectenbeet en tekenbeet

- Onderkoeling en oververhitting

Kwalificering en certificering

Na succesvolle afronding van de e-learningmodule en de training ontvang je een officieel EHBO-certificaat. Het belangrijkste verschil met een EHBO-diploma is dat er geen reanimatie opgenomen is in deze training, maar de training toegespitst is op allerlei situaties die je dagelijks tegen zou kunnen komen.

Datum, tijd, locatie

Zondag 23 oktober 09.30 – 13.30 uur op de locatie Korperweg 8, Rotterdam.

Aangezien de training één dagdeel duurt, wordt er geen lunch verzorgd.

Hoe werkt het?

- Je schrijft je in via dit formulier in SOL: https://sol.scouting.nl/?task=as_registration&action=add&frm_id=15800

- Ongeveer twee weken voor aanvang van de training ontvang je van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een mail met de inlogcodes voor de e-learningmodule. Dus houd je spamfolder ook in de gaten, zodat je deze e-mail niet mist.

- Na afronding van de e-learningmodule print je het certificaat. Deze lever je aan het begin van de training in. LET OP: Zonder certificaat wordt je NIET toegelaten tot de training.

- Omdat deze training deel uitmaakt van een landelijke pilot zul je van het projectteam een link naar een evaluatieformulier ontvangen. We vragen graag je medewerking daarvoor.

- Na afloop van de training ontvang je de kwalificatie "Basisvaardigheden EHBO" en een officieel EHBO-certificaat.

Verslag training 23 oktober 2016 Basisvaardigheden EHBO 2016