Kamp kwalificaties voor B/W/S

 

Heb je al wat ervaring met het logeren met bevers (minstens 2x een weekendje) of heb je al eens een zomerkamp voor de welpen of de scouts meegedraaid, dan is dit een training voor jou!

Je hoeft nog geen gekwalificeerd leiding te zijn , maar we verwachten wel dat je al voldoende kennis hebt van de leeftijdseigen kenmerken van jouw speltak, je een passend programma voor de opkomst kunt bedenken en je wat ervaring hebt in het uitleggen en leiden van activiteiten. Ook ben je natuurlijk bekend met de spelvisie van scouting ( je weet wel: SCOUTS en de doorlopende leerlijn )

Overleg eventueel met je praktijkbegeleider om te bekijken of deze training iets voor jou is.


Hoe ziet de training er uit?

In 3 zondagen worden de 3 basis-modules van de kamptraining voor alle speltakken nader uitgelicht.

Op zondag 1 staat “organisatie van een kamp” centraal. Op zondag 2 draait alles om “programma op kamp” en op zondag 3 houden we ons bezig met “Gezond en Veilig op kamp“ en veiligheid op kamp.

Om zoveel mogelijk praktijkgericht te kunnen trainen vragen we de deelnemers thuis de nodige voorbereiding te doen. Door alvast de module door te lezen kunnen we avonden beter benutten. We gaan vooral samen aan de slag, gaan met elkaar in gesprek en krijgen opdrachten die gerelateerd zijn aan de praktijk.


Heb je er zin in, schrijf je dan snel in voor deze 3 zondagen en ga goed voorbereid op kamp!