Basisvaardigheden EHBO, be prepared!

EHBO Basisvaardigheden, snelcursus EHBO voor Scouting

 

Hoe ziet deze training eruit?

De deelnemers die de cursus positief hebben afgerond krijgen het certificaat Snelcursus EHBO (kwalificatie in SOL) en krijgen aan het eind van de cursus gelijk het Scouting EHBO insigne uitgereikt. De cursus omvat alleen de basis EHBO-kennis en -vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen handelen bij “ongelukken en ongelukjes” tijdens scoutingactiviteiten.

 

De training bestaat uit 2 delen:

Deel 1 is een e-learning die de deelnemer eerst zelfstandig moet doornemen. In de e-learning word je aan de hand van verschillende ongelukjes uitgelegd wat je moet doen en waarom en daarna worden een aantal vragen over het geleerde gesteld. De e-learning moet je met een voldoende afronden.

Is dat gelukt, dan kun je door naar deel 2: de praktijkdag

Op de praktijkdag komen de ongelukjes weer aan bod, en wat je in de e-learning geleerd hebt laat de instructeur nog een keer in het echt zien en daarna mag je eerst zelf op elkaar oefenen. Na elke oefening gaat de instructeur toetsen of je het geleerde ook kan. Aan het einde van de cursus laat de instructeur je weten of je geslaagd ben.

Als je geslaagd bent, legt de instructeur in SOL vast dat je de kwalificatie hebt behaald. Van het Rode Kruis krijg je daarna ook een EHBO-pas thuis gestuurd waarop staat de je het Rode Kruis certificaat Snelcursus EHBO hebt gehaald. De kwalificatie is 2 jaar geldig en daarna moet je de training en e-learning weer opnieuw doen.

 

Wat zijn de kosten?

Als je je via SOL hebt ingeschreven voor de Snelcursus EHBO bij de SARR, dan ontvang je van de instructeur 4 weken voor de praktijkdag een e-mail, met daarin een “kortingscode”. Je dient je vervolgens aan te melden op de website van het Rode Kruis. Met de kortingscode kun je de e-learning kopen in de webshop van het Rode kruis. Je betaals daarvoor € 12,50 aan het Rode Kruis. Zonder kortingscode is de prijs van de e-learning € 45,-.

Met het aanmelden op de website van het Rode kruis en de aanschaf van de e-learning benj e ook meteen aangemeld bij de juiste EHBO-training (van de SARR).

 

DISCLAIMER:
Als je vergeet de kortingscode toe te passen bij het bestellen van de e-learning, dan betaal e de volle pond voor de e-learning. Het teveel betaalde bedrag kun je niet meer terug vragen of krijgen via Scouting Nederland en de SARR

 

Als je de e-learning met een voldoende hebt afgerond, kun je deelnemen aan de praktijkdag. Voor de praktijkdag zijn verder geen extra kosten verbonden, de instructeurs zorgen voor de nodige materialen om tijdens de praktijkdag mee te oefenen.

 

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor de e-learning?

De instructeurs ontvangen via het Rode Kruis een bericht welke deelnemers er geslaagd zijn voor de e-learning. Is het jou niet gelukt om een voldoende te halen of heb je de e-learning niet op tijd afgerond, dan kun je helaas ook niet naar de praktijkdag. 

Je kunt het natuurlijk later, bij een volgende training nog een keer opnieuw proberen. Je betaalt dan wel weer opnieuw € 12,50 voor de e-learning aan het Rode Kruis.

 

Kan ik ook zakken voor de praktijkdag?

Ja, de instructeurs hebben vanuit Scouting Nederland en het Rode Kruis strikte richtlijnen meegekregen (zij hebben zich ook moeten kwalificeren om instructeur te kunnen worden) waaraan ze zich moeten houden bij het toetsen van de kennis en vaardigheden van de cursisten tijdens de praktijkdag. En dat betekent dat je kunt slagen maar ook kunt zakken, als je vaardigheden en kennis onvoldoende blijken te zijn.

 

Zijn er ook mogelijkheden om het volledig EHBO diploma te halen?

Binnen de SARR bieden we geen mogelijkheid aan om een volledig EHBO diploma te halen. Wel hebben contacten met instructeurs van het Oranje Kruis, die een dergelijke training kunnen geven. Wil je daar meer over weten, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Verder kun je via website van Scouting Nederland ook nog meer mogelijkheden vinden om een officieel EHBO diploma te behalen bijvoorbeeld via de MES (Medische en EHBO Stam). 

 

Via onderstaande link vind je meer informatie over deze cursus en andere mogelijkheden.

 

https://www.scouting.nl/assets/uploads/doorzoekbareBestanden/06.Ondersteuning/Regelgeving/EHBO-2020.pdf